Hobelman-Halle B.V.

Maaikorf MS

Hobelman – Halle maaikorven zijn slim vormgegeven. die vooral bij smalle sloten goed controleerbaar zijn. Er zijn verschillende types beschikbaar.

Beter maairesultaat

Hobelman – Halle maaikorven zijn slim vormgegeven. die vooral bij smalle sloten goed controleerbaar zijn. Er zijn verschillende types beschikbaar. Onze maaikorven hebben een uitgekiende vormgeving waardoor ze vooral bij kleine smalle sloten goed controleerbaar en soepel het profiel van de waterlopen volgen.

Vanuit de praktijk ontwikkelt

Met respect voor de natuur

Ruim 60 jaar ervaring

Algemeen

Onze maaikorven hebben een uitgekiende vormgeving waardoor ze vooral bij kleine smalle sloten goed controleerbaar en soepel het profiel van de waterlopen volgen. Deze vormgeving is op al onze modellen toegepast. Er zijn verschillende types leverbaar. Onze maaikorven kunnen in combinatie met onze 90° kantelkop veilig in de lengte vervoerd worden. Afhankelijk van de graafmachine waar de maaikorf aan gemonteerd wordt, is het mogelijk om het de uiterste punt van de korf niet meer dan 3,5 meter voor het stuurwiel uit te laten steken.

DMK 430

Deze maaikorven zijn ook leverbaar in 4,35 meter brede uitvoering die in smalle stand 2,5 meter is, zodat deze in de breedte vervoerd kan worden.

Type maaibalk:MS
Werkbreedte uitgeklapt:4.30 meter
Werkbreedte ingeklapt:2.50 meter
Gewicht incl kantelkop:530 kg
Ophanging:snelwissel Herder

DMK 700

De DMK 700 is 6,25 meter breed en inklapbaar tot 4,35 meter breed. In de smalle stand is het mogelijk om te maaien, dit kan nodig zijn voor maaiwerk tussen drainage of bij een bocht in de waterloop. Tijdens transport wordt de maaikorf ingeklapt en met behulp van de 90° Kantelkop in de lengte gedraaid, zodat de maaikorf veilig vervoerd kan worden.
 
Type maaibalk:MS
Werkbreedte uitgeklapt:6,20 meter
Werkbreedte ingeklapt:4,30 meter
Gewicht incl kantelkop:760 kg
Ophanging:cw 20

Transport

Voor transport van brede maaikorven is de 90° Kantelkop uitermate geschikt. Door middel van deze kantelkop kan de maaikorf in de lengte gedraaid worden. Op deze manier is veilig transport mogelijk.

Met een 90° kantelkop aan een Hobelman-Halle verlenggiek is er de mogelijkheid om de maaikorf langs de hoofdgiek van de graafmachine te plaatsen. Indien nodig worden de opzethekjes neerklapbaar gemaakt, dit kan zowel hydraulisch als mechanisch. Afhankelijk van de graafmachine kan ervoor worden gezorgd dat het de uiterste punt van de maaikorf niet meer dan 3,5 meter voor het stuurwiel uit te laten steken.

Met een maaikorf met 90° kantelkop direct aan een CW20 snelwissel, kan de korf in de lengte vervoerd worden. Deze kantelkop heeft een compacte bouw, zodat de afstand van de bakpen tot aan de punt van het mes klein wordt.

Dit heeft als voordeel dat het makkelijker is om in kleine waterlopen te maaien.

Maaikorf MS

Hobelman – Halle maaikorven zijn slim vormgegeven. die vooral bij smalle sloten goed controleerbaar zijn. Er zijn verschillende types beschikbaar.