Hobelman-Halle B.V.

Hooby MH115

Multifunctionele mobiele graafmachine van 10 ton met giekconfiguratie van een 15-tons graafmachine. Motor met aandrijflijn is geplaatst in de onderwagen.

Unieke mobiele graafmachine

De Hooby MH115 is ontworpen als de ideale mobiele kraan. Het is een uniek ontwerp door zijn bouwwijze en geavanceerde bediening met automatische functies, waaronder Gradertronic en Automatic control.

Vanuit de praktijk ontwikkelt

Met respect voor de natuur

Ruim 60 jaar ervaring

Algemeen

De Hooby MH115 is ontworpen als de ideale mobiele kraan. De uitkomst is een kraan die voor veel doeleinden gebruikt kan worden. Deze mobiele kraan, met een eigen gewicht van 10 ton, kan worden ingezet voor allerlei hand- en spandiensten.

Het zwaartepunt van de kraan is laag gehouden door een concept te gebruiken waarin de motor en de hydrauliekpompen in de onderwagen gebouwd zijn. Doordat deze grote onderdelen in de onderwagen zijn aangebracht, kan de bovenwagen heel compact gebouwd worden. Deze blijft door dit concept binnen de onderwagen tijdens het draaien. Dit geeft grote voordelen tijdens het werken langs de weg.

De giek verhoudingen zijn overgenomen van 15-tons mobiele kraan, maar dan aangepast voor een 10-tons mobiele kraan. Hierdoor is het mogelijk, in combinatie met het uitschuifbaar contragewicht, een grote reikwijdte te behalen.

Maaien

Tijdens maaiwerkzaamheden kan de Hooby MH115 voorzien worden van een 3e giek. Met deze giek wordt het bereik van de Hooby 10 meter. Aan de 3e giek kan een 6,20 meter brede maaikorf worden gemonteerd. Hierdoor wordt er met de machine een grote capaciteit gehaald en kan er makkelijk langs wegen gewerkt worden.

Het onderstel kan met 2 of 4 wielen sturen. Met de 4-wiel besturing is het mogelijk om de machine in hondengang te zetten. Daardoor kan langer doorgewerkt worden op natte percelen, omdat de druk verdeling beter is.

Voor transport met de maaikorf kan de Hooby MH115 compact samenvouwen. De maaikorf ligt langs de giek en de gehele machine blijft binnen de wettelijke afmetingen.

Bediening

De bediening van de Hooby wordt vergemakkelijkt door een 7” touchscreen. In dit display zijn alle instellingen overzichtelijk weergeven en zeer makkelijk aan te passen. Voor de verschillende werkzaamheden zijn elk een eigen modus in te stellen. Hierdoor kan er snel gewisseld worden van werktuig, zonder alle instellingen opnieuw in te voeren.

Het Gradertronic systeem is bij de Hooby MH115 volledig geïntegreerd. De machine is voorzien van automatiek waarmee de kraanmachinist ideaal ondersteund kan worden. Zowel tijdens het graven als tijdens het maaien.

Hooby MH115

Multifunctionele mobiele graafmachine van 10 ton met giekconfiguratie van een 15-tons graafmachine. Motor met aandrijflijn is geplaatst in de onderwagen.