Hobelman-Halle B.V.

Elektrische graafmachine

100% elektrische rupsgraafmachine, gemaakt voor allerlei soorten diensten. Accu capaciteit voor meer dan twee volledige dagen. Gekenmerkt als zuinig, stil en soepel te bedienen.

Zero emissie graafmachine

De Hooby LC90 E-Tronic is een 100% elektrische rupsgraafmachine. De machine is zeer zuinig en soepel te bedienen, door nieuwe hydraulische besturingen en elektrische aandrijvingen. Met 2 door de machine zelf verwisselbare accu’s kan wel twee volledige dagen gewerkt worden, voordat er geladen hoeft te worden. Deze Hooby kan voor alle soorten diensten ingezet worden. Dit maakt het een echte alleskunner.

Vanuit de praktijk ontwikkelt

Met respect voor de natuur

Ruim 60 jaar ervaring

Algemeen

De Hooby LC90 E-Tronic is een 100% elektrische graafmachine. Het heeft een eigengewicht van 9,4 ton. De aandrijflijn van de machine is volledig nieuw ontworpen. Het is voorzien van nieuwe hydraulische besturingen en elektrische aandrijvingen, wat resulteert in een zeer zuinige en soepel te bedienen machine. De gieken zijn centraal op de bovenwagen naast de cabine geplaatst, waardoor de giekverhouding ideaal is om tot aan de rupsen te werken. 

Het Gradertronic systeem is standaard bij alle elektrische Hooby’s ingebouwd. Verder kan er met de CW10 of S50 snelwissel van voorzetstuk verwisseld worden. Door de wendbaarheid van de Hooby is deze ook zeer goed inzetbaar voor klussen in stedelijk gebied. Dat maakt deze machine een echte alleskunner. 

Verwisselbare accu’s

De machine is voorzien van twee verwisselbare accu’s. Deze accu’s leveren voor wel twee dagen energie, zonder tussendoor te laden. De machine kan de accu’s zelf lossen. Op deze manier ontstaat de mogelijkheid om de machine in het veld te laten staan en alleen de lege accu mee te nemen om te laden. Overdag laden met zonne-energie is ook mogelijk. 

De rupsaandrijving is direct elektrisch met behulp van elektrische trackdrives. Dit levert een extreem sterke en volledig onafhankelijke aandrijving op. De machine heeft hierdoor meer capaciteit dan de diesel aangedreven Hooby LC90. De accu’s zijn voorzien van 10 kW on board laders waardoor de machine bij elke laadpaal geladen kan worden. 

Maaikorven

Tijdens het ontwerpen van de elektrische Hooby is veel aandacht besteed aan het maaien van watergangen. De gieklengtes zijn zo gekozen dat het mogelijk is om met de verlenggiek een bereik van 9,5 meter te halen. Tegelijkertijd kan er nog steeds dicht bij de machine gelost worden. De Hooby blijft stabiel, zelfs met een 6,2 meter lange maaikorf. Om nog eens extra stabiliteit te creëren tijdens het strekken van de giek kan het contragewicht worden uitgeschoven.  

Het zwaartepunt van de Hooby zit zeer lang, omdat de accu’s en de hydrauliekcomponenten in de onderwagen zijn gemonteerd. 

Elektrische graafmachine

100% elektrische rupsgraafmachine, gemaakt voor allerlei soorten diensten. Accu capaciteit voor meer dan twee volledige dagen. Gekenmerkt als zuinig, stil en soepel te bedienen.