Hobelman-Halle B.V.

Hooby LC 90 Megatronic 8

Breedte van de onderwagen 1,6 meter. Breedte van de maaikorf tot 5 meter. Bereik van de gieken ca.8 meter

Unieke bouwwijze

Voor het maaien van waterlopen vanaf een 1,60 meter breed onderhoudspad is een bijzondere machine vereist: de HOOBY LC90 Megatronic VIII

Vanuit de praktijk ontwikkelt

Met respect voor de natuur

Ruim 60 jaar ervaring

Algemeen

Voor het maaien van waterlopen vanaf een 1,60 meter breed onderhoudspad is een bijzondere machine vereist: de HOOBY LC90 Megatronic VIII

De HOOBY LC90 Megatronic VIII is speciaal ontwikkeld voor het maaien van sloten. Meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van slootonderhoud is in deze machine verwerkt. Technisch gezien is de machine zeer modern. De milieuvriendelijke motor, de elektrisch proportioneel servo bediende ventielblokken en de Load-Sensing geregelde plunjerpomp zorgen voor een gering energieverlies en een snelle, goed controleerbare machine. Het brandstofverbruik is daarom erg laag.

Door een laag zwaartepunt en een gunstige gewichtsverdeling is de machine zeer stabiel. Standaard wordt de Hooby uitgerust met een gieklengte van 8 meter en 5 meter maaikorf. Hiermee heeft de machine een enorme maaicapaciteit en is deze tevens in staat om op moelijk bereikbare gebieden te opereren.

De Megatronic VIII is voorzien van een mirco-controller die de hele machine bestuurt. Het “normale” bedieningspaneel is vervangen door een display. Deze display is voorzien van functie-toetsen waarmee verschillende functies aangezet kunnen worden. De mirco-controller bestuurt de dieselmotor en alle hydraulische functies. Hierdoor biedt deze machine vele nieuwe functies zodat de machine eenvoudiger en beter te bedienen is. hydradig

Maaien

Door de smalle onderwagen kan de Hooby LC90 vanaf een smal onderhoudspad werken. Bij deze maaiwerkzaamheden wordt de Hooby LC90 voorzien van een 3e giek en een maaikorf van 5 meter breed, waadoor het bereik maar liefst 8 meter wordt. Door dit grote bereik met de brede maaikorf te combineren heeft de machine een enorme capaciteit. Het brandstofverbruik is tijdens deze maaiwerkzaam heden slecht 5 – 5,5 l/h. De machinist heeft goed zicht op het werk en kan met veel comfort zijn werk verrichten. De machine is erg stabiel en kan volle maaikorven aan de overzijde lossen.Door al deze punten te combineren, heeft deze machine een lage meter prijs voor het maaien van waterlopen vanaf een smal onderhoudspad.

De 3e giek wordt ook wel een draaigiek genoemd. Deze maakt het mogelijk om met een 5 meter korf op een 1,5 meter smal maaipad het maaisel te lossen. Dit giekdeel is uniek in de wereld en het is een goed beproeft concept wat zich bewezen heeft. Alle functies zijn standaard op de HOOBY aanwezig om deze speciale giek te kunnen bedienen.

Inzetbaarheid

Om buiten het maaiseizoen de Hooby ook in te kunnen zetten, zijn er verschillende aanbouwdelen met cw10-aansluiting om bijvoorbeeld bagger-, herstel- of zaagwerkzaamheden uit te voeren. Hiernaast ziet u enkele voorbeelden van aanbouwdelen waar Hobelman-Halle reeds ervaring in heeft. Ook staan wij uiteraard open voor nieuwe toepassingen.

Voor toepassingen als een stobbenfrees en bosklepel is een hogedrukfunctie benodigd. Dit kan op een nieuwe machine direct geïntegreerd worden, maar op de LC90 kan dit ook achteraf opgebouwd worden.

Om snel tussen werktuigen te kunnen wisselen, kan de Hooby uitgevoerd worden met een multifaster waarbij alle slangen met 1 hendel gewisseld kunnen worden. Op de display kan vervolgens een andere modus gekozen worden waardoor direct de goede instellingen en snelheden gehanteerd worden.

Wanneer er extra reikwijdte benodigd is, is er de mogelijkheid om er een verlenggiek bij te leveren.

Transport

Voor transport van de HOOBY LC90 is de maaikorf naast de giek te plaatsen en zo zeer compact te vervoeren. De afmetingen blijven op deze manier binnen de wettelijk gestelde eisen. Veilig en eenvoudig te vervoeren. De transportwagen wordt ook door Hobelman – Halle BV gefabriceerd en is bovendien ook te gebruiken  om andere machines mee te vervoeren.

Hooby LC 90 Megatronic 8

Breedte van de onderwagen 1,6 meter. Breedte van de maaikorf tot 5 meter. Bereik van de gieken ca.8 meter